Stockholms Hälsocenter är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt institut .

Företaget bedriver även friskvård liksom förebyggande hälsovård.

Utöver vår behandlingsklinik håller vi med lymfmassage och IR bastu.

IR bastu

Infrarött ljus tränger in i kroppens vävnader ca 4,5 cm. De gör att man svettas mycket lättare. I vanlig bastu är det lätt att man bara blir röd i ansiktet och överhettad utan att börja svettas. I en IR-bastu svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu och i mycket lägre temperatur jag brukar ha 55-60 grader. Det är lätt att andas i en IR-Bastu.

Det finns 2 platser att boka i bastun. Du har 60 minuter på dig att basta, duscha, klä på dig. Bastutiderna ligger så att det ska passa att basta före behandling, men det går även att basta efter behandling. Be din massör hjälpa dig om du inte hittar lämplig bastutid ihop med din behandling. Det går naturligtvis att enbart basta.

Förberedelser = ät inte en brakmiddag innan bastu, se till att du är utsövd, nykter och att du fyller på kroppen med vatten före under, och efter bastun. Bastar du ofta rekommenderar vi även att du tar elektrolyter för du kommer att svettas enormt och då behöver du fylla på med salter och mineraler.

Effekter = fibroser mjuknar, svullnad minskar man blir helt enkelt mjuk och smidig, lättare och smalare. Slaggprodukterna i kroppen svettas ut och då blir du friskare och piggare. Huden blir mjuk och fin.

Lymfmassage

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning.

Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage/bindvävanmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom.
Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation.
Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascia vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.

Kroppen bildar 2-4 liter lymfvätska/dygn och samma mängd vätska behöver föras bort för att undvika svullnad och viktökning.